Goed nieuws voor de mensen met een beperking.
Jan Poot, (Vereniging van Gehandicapten organisaties Rotterdam - VGR) en lid van het Metrocov, strijdt al jaren voor het zo maar willekeurig neerzetten van deelscooters e.d.. Vooral bij OV knelpunten, haltes en stations was dit levensgevaarlijk voor hen. In Schiedam wordt daar nu paal en perk aan gesteld.
Schiedam is klaar met overlast van deelscooters en komt met deze nieuwe regels
Last van rondslingerende deelscooters? Schiedam maakt er korte metten mee. In parken en zeer smalle woonstraten mogen ze niet meer worden geparkeerd. Aanbieders van deze huurscooters moeten voortaan een vergunning aanvragen waarin dat staat. De gemeente hoopt zo de overlast van rondslingerende exemplaren tegen te gaan.
De Gemeente Zoetermeer vindt belangrijk dat er zowel deelfietsen en scooters zijn maar ook scootmobielen.
Ideaal voor onze mindervalide inwoners. Zo geven we iedereen de mogelijkheid om zich gemakkelijk en veilig in onze stad te verplaatsen. Vanzelfsprekend stellen we het op prijs dat deze vervoersmiddelen ook netjes en veilig geparkeerd worden in goed bewaakte stallingen.
Verzoek aan gebruikers van deelscooters en deelfietsen
Ga gewoon door met het gebruik van deelscooters en deelfietsen. Maar denk aan de mede-weggebruikers en stal je gebruikte deelscooter of deelfiets op de daarvoor aangegeven plek. In de App van bijvoorbeeld GO Sharing staat dit duidelijk beschreven:
Waar mag ik de e-bike parkeren?
De e-bike kan overal geparkeerd worden binnen het lichtblauwe gebied. Dit noemen wij het ‘servicegebied’. We vragen je om rekening te houden met de regels en je omgeving. Zorg ervoor dat:
– Je met het parkeren van je e-bike geen overlast veroorzaakt. – Je parkeert op een locatie waar fietsen mogen staan. – Je e-bike stevig en rechtop op zijn standaard staat. – Je de e-bike nergens tegenaan laat staat. – Je de e-bike niet op de weg zelf parkeert. – Je geen in- of uitgang blokkeert.
Meld ook je deelscooter of deelfiets netjes af dan is iedereen weer blij.
HTM faciliteert ook deelfietsen
Combineer je tram- of busreis met de HTM Fiets. Zo ben je nóg sneller op je bestemming of eerder thuis. Natuurlijk kan je de HTM Fiets ook gebruiken om naar je favoriete winkel, kantoor of lekker langs het strand te fietsen. Met meer dan 215 dropzones is er altijd een HTM Fiets in de buurt.
Meer en vooral heldere informatie kun je teruglezen op de site van de HTM
Gemeente. U bent nu aan zet.
Maak afspraken met aanbieders zoals GO Sharing dat vraagt aan haar klanten.
Samen op weg met het gebruik van deelscooters en deelfietsen naar een groene planeet. Maar laten we ook aan elkaar denken.
110 seconden stil tegen bezuinigingen van 110 miljoen Euro op het OV
Op woensdag 2 april om 14.00 uur staan alle bussen, trams en metro’s in en rond de grote steden Rotterdam, Amsterdam en Den Haag 110 seconden stil tegen de bezuinigingsplannen van het kabinet.
In opdracht van het Metrocov is een korte film gemaakt over de uitrijplank van de elektrische bussen die de HTM 2025 in gebruik neemt. Doel is gebruikers van een rolstoel (en rollator) informatie te verstrekken over hoe die plank werkt. Er is een speciale versie voor de chauffeurs, die bedienen de plank met de hand.
Metrocov vergaderde op een historische locatie in Delft: Restaurant Huszar
Op 10 december heeft het Metrocov de laatste vergadering van het jaar gehouden in het prachtige Huszár in Delft. Belangrijkste onderwerp was de invoering van de nieuwe OV-Pas die in het komende jaar de OV-Chipkaart gaat vervangen. Tijdens de geweldige lunch vertelde Frank Schipper iets over de architectuur van het gebouw.
Nieuwe elektrische bus met loopplank vrolijkt Haagse busplatform op
Vrijdag 15 november verzamelde zich op het busplatform van Den Haag CS een bont gezelschap, omringd door camera’s. Middelpunt van de belangstelling was de fonkelnieuwe elektrische bus van de HTM die in 2025 zal gaan rijden. Centraal stond één aspect van deze prachtige bus: Hoe kan je als reiziger met een motorische beperking gebruikmaken van de loopplank?
Klachten over in principe tijdelijke zaken bijv. vanwege een omleiding, de verlichting in een bushokje die het niet doet of een afvalbak die ontbreekt stuurt het METROCOV door naar de verantwoordelijke organisatie (vervoerders, MRDH, gemeente). Klachten over het OV kunt u ook richten aan de OV-Ombudsman of de klantenpanels van de vervoerders in de Metropoolregio.